BimlFlex ondersteunt Azure SQL DWH en PolyBase vanaf nu…

…maar wanneer gaan ze het product nu eens lanceren? :)

Gisteren was het lang verwachte webinar en stiekem ging men er vanuit dat er concrete dingen werden verteld m.b.t. de lancering. Zelfs de prijzen zijn nog niet officieel vrijgegeven, al heb ik zelf de prijzen wel van eind vorig jaar (om je een idee te geven). 


 


 


 


 


 

Binnen BimlFlex kun je nu Azure SQL DWH als target configureren, de engine zal dan (T-SQL) scripts genereren voor de DDL’s en ook SP’s zover we hebben kunnen zien. PolyBase External Tables (ook gegenereerd) worden ook ondersteund. Om PolyBase te vullen biedt BimlFlex een extra export-mechanisme aan: Database->export to FF/Zip->import into PolyBase. Ze voegen hierbij zelf een EffectiveDate/LoadDate toe, welke je vervolgens i.s.m. het OVER()-statement kunt gebruiken voor PIT-tables/views.

 

Screens van de demo:

 

Data Vault Accelerator:

BimlFlex Data Vault Accelerator - Monkey

 

PolyBase Data Vault Tables:

BimlFlex PolyBase Data Vault Tables - Monkey

 


 

PolyBase External Tables:

BimlFlex PolyBase External Tables - Monkey

 


 

Source to Azure Blob Storage:

BimlFlex Source to Azure Blob Storage - Monkey

 


 

Al met al een hele leuke demo, maar….(yep, nog een ‘maar’)…BimlFlex gebruikt nog steeds hun eigen BimlFlex-Catalog (soort van SSISDB) waarin ze meta-data verzamelen over jouw/onze data. Dit alles wordt (Q4 2016 demo) gedeeld met Varigence in de US voor ‘Customer Cases’. Mijn persoonlijke en belangrijke vraag: stuurt/deelt BimlFlex nog steeds meta-data met Varigence (US)? Dit vind een menig Data Security Officer of Legal niet echt heel fijn :) Oh en vergeet niet dat ze Europese wetgeving niet erkennen (m.b.t. privacy), ‘ze zijn immers een Amerikaans bedrijf‘.

 

Eind vorig jaar heb ik een tijd direct contact gehad met BimlFlex voor de aanschaf van het product voor mijn opdrachtgever, lees hier mijn ervaringen:
BimlFlex…wat een bevalling is dat!

Mocht je nog even willen ‘inlezen’ in wat BimlFlex precies is (voorafgaand aan het webinar over twee weken), hier zijn enkele videos:
Introducing BimlFlex

Oudere filmpjes:
Varigence BimlFlex data warehouse automation framework overview
BimlFlex: Importing Metadata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.