Wij gaan even carnaval vieren :)

Het is vrijdag 24 februari 2017 en ik heb onrustig geslapen. Gezonde spanning voor de dag die aanbreekt, het is weer carnaval! Ik spring snel de douche in, (normale) kleren aan en rijd (5km) naar kantoor. Onderweg zie ik al een paar verkleedde schoolkinderen, super grappig! Meteen heb ik er zin in, maar we moeten nog héél even werken.

Voor de mensen die carnaval niet kennen, is het eigenlijk niet uit te leggen wat het met je doet.

 

Preparation is everything!

Zo ben ik van de week al naar de slijterij geweest, oei wat een keuze!

Maar waarvoor denk je dan? Voorbereiding is alles! Bier is ontzettend duur, vooral als je het de gehele dag dient te drinken a € 2,50. En tijdens de optochten heb je natuurlijk ook dorst. Carnaval is een sociaal feest. Zo krijg je wel eens drank van wildvreemden en deel je zelf ook eens wat uit. Iedere dag wordt het opnieuw een sport om zoveel mogelijk Flugels te verstoppen in mijn broek en kousen zonder dat het té veel opvalt. Er moeten natuurlijk wel shotjes gedronken worden!

En dan komen we aan bij de confetti (1,6kg), serpentine en ballonnen. Ik heb echt een confetti-fobie gekregen sinds dat ik verhuisd ben (erg lang verhaal) en ga dit de komende carnaval ‘over-compenseren’ zeg maar. Kortom voordat ik naar buiten ga, stop ik al mijn zakken vol met dit spul. Iedere carnavalist die met een fris kapsel langs me afloopt, krijgt een gezonde dosis confetti in zijn haren.

Niet te vergeten dat het natuurlijk ook de bedoeling is dat de kroeg er mooi gekleurd mee wordt. Serpentine is een must, dit spul moet je gewoon een keer gegooid hebben tijdens de carnaval. Ballonnen, altijd leuk om mensen te laten verschieten met het kapot knijpen van een ballon terwijl ze niet opletten. Kortom, het wordt weer een dolle boel!

 


 

What’s the plan?

Vrijdag
09:00 – Beide Monkeys zitten op kantoor en de concentratie is ver te zoeken…zeg maar gerust 0. Tijd om alvast het Brabantse volkslied tijdens de carnaval te oefenen, hardop natuurlijk: Gebroeders Ko – Fijnfisjenie…Lalalalalalalalalalala!
10:50 – Eerste biertje is een feit!
15:00 – De stad in, naar de markt in Lampegat (Eindhoven). M’n pa (senior) is namelijk al vanaf 11:11u aan het drinken. Ieder jaar probeer ik hem toch een beetje bij te houden qua drank en feestvieren, maar hij is niet voor niks de senior hè. In Lampegat en Brabant ‘begint’ nu ook de carnaval met 3 uurkes vurraf van Omroep Brabant (live te volgen hier vanaf 15:00u dus). Je kunt er geen kaartjes voor kopen, maar kunt ze alleen winnen. Helaas voor mij dit jaar geen kaartjes :'( Dan maar naar de markt om alvast rustig een paar biertjes te drinken.
18:00 – Fall back, fall back! ‘Rustig Clint, je moet de hele avond nog!’. Mijn plan is om thuis braaf te eten en (ja hoor) een kleine 2 uren een ‘discodutje’ (term van Vanity) te doen.
20:00 – Terug de kroeg in! Een handje vol die-hard vrienden hebben ook zin en daar maak ik zeker gebruik van. Het zal pittig voor me zijn, maar ook nu gaat het ‘bier-drink-tempo’ hoog zijn. Natuurlijk probeer ik ook weer zoveel mogelijk Flugels naar binnen te smokkelen. Goede timing is belangrijk, zo lopen er genoeg dames rond in ‘foute sexy pakjes’. Kwestie van timing dat de uitsmijter afgeleid is haha.
??:?? – M’n eerste dag zit erop, schaapjes tellen…uhh piraten…nee, wacht…huh…Trump?

 

Zaterdag
11:11 – Carnavalsontbijt, dat is de planning. Wel sterk afhankelijk qua tijd of dat ik er zo vroeg al ben, maar ik ga m’n best doen. Ook nu sta ik klaar met een tas vol Jupiler-blikjes, Flugels en (gesloten) zak confetti. Belangrijk om een goede bodem te leggen, het is overleven of sterven op het slagveld!
13:00 – D’n Lampegatse Optocht! Heel veel aapjes kijken en mooie praalwagens. Vaak een helder moment (hopelijk met zonlicht) om alles rustig in je op te nemen.
15:00 – Snel de kroeg in! Nu gaat het écht los, heel Lampegat heeft er zin in. Remember: 22,1% van de Brabanders gaat tijdens carnaval wel eens vreemd! Dat gebeurd dus op de zaterdag waarschijnlijk. Ik ben vrijgezel, no problem there. Om je een beeld te kunnen geven, probeer een beeld te schetsen en daarbij het volgende te combineren:
– Een donker bruin café met een houten natte biervloer waar ze de afgelopen maand niet meer hebben schoongemaakt
– 300kg confetti
– Genoeg serpentine van hier tot aan de maan
– Heel de ruimte vol fout verkleedde kinderen
– Alleen zijn die kinderen nu ineens volwassenen
– Carnavalsmuziek (echte en neppe, nieuwsgierig?)
– Een bakker die met meel loopt te gooien
– Clint die confetti in ieders gezicht gooit
– Vanity als roodkapje verkleed, op zoek naar de boze wolf
– Een boze wolf met z’n staart tussen zijn benen verstopt in de wc’s
– Oma is op zoek naar Vanity, dat arm ding staat helemaal alleen tussen al die hongerige dronken mannen
18:00 – McDonald’s! Standaard met de carnaval, altijd voldoende tijd nemen voor een klein hamburgergevecht bij de Mac :D Friet, stukjes hamburger, serpentine, confetti, lege bekers bier en soms dwergen vliegen door de lucht. De wc kun je vergeten, vrouwen hebben ook de mannen-wc volledig onder controle en hier kom je écht niet meer in. Dan maar buiten op zoek naar een dixie.
19:00 – Terug de kroeg in voor een (eind)sprint richting verdoemenis, black-outs, hoofdpijn en Rennie’s voor m’n maag de volgende ochtend.
??:?? – Op handen en voeten naar huis lopen, niet meer kunnen praten door de drank. Moe!

 

Zondag
11:11 – Carnavalsontbijt in Kattegat (Helmond, van de kattenmeppers natuurlijk), jaja daar gaan we weer. Hard werken! Een warm soepje, paar boterhammen en toch weer een biertje. Je moet immers starten met datgene waar je mee geëindigd bent.
13:00 – Ook Kattegat heeft een optocht, gaan we kijken! Oh nee…alweer die Flugels!
15:00 – Snel naar binnen, ben wel klaar met die kou. De Kattegatse carnavalsvereniging de Keiebijters geven altijd een feest in het Bavaria-house.
17:30 – Shoarmatent! Honger heb ik! En nee, dit gaat er niet netjes aan toe. Zingen, hard schreeuwen, ongeduldig, honger, nog meer honger, veel knoflooksaus en bier.
18:00 – De kroeg weer in, het begint wat zwaar te worden. Bier staat me al tegen, maar ik laat me niet kennen. Alweer een polonaise, nog meer piraten en cowboys, oh en alweer een Trump haha.
20:00 – Bijna levenloos zit ik in de trein terug naar Lampegat, carnaval 2017 zit er voor mij op. Tijd om te douchen (3x) en m’n bed in te kruipen…Alaaf!

 

Bummer…

Nu zie ik dat je toch een beetje baalt dat je nog op kantoor zit :P Niet getreurd! Genoeg filmpjes hier met al die linkjes. Mocht je nog tijd overhebben vandaag, dan kun je alvast Brabants leren en spring je morgen in de trein naar Eindhoven :D

Dat meen je niet – Dè minde nie
een borrel gaan drinken – dur inne gaon vatten
Het is erg onwaarschijnlijk – Joah, Dè is òk.
het zit me niet mee – godnondeju nou
Ik ga weg – ik naai ‘m dr uit
Ik heb geen daar geen zin in – Ik zuuk da nie
niets van gemerkt – Niks geleje
Wat een onzin – Wanne kwats
jij bent een rare – gij zijt nun aorige
Bijna – bekant
Meisje – Durske, vrouwke, mèdje, meske

 

We’re ready!

Wij zijn er klaar voor, jullie ook? Vanmiddag zijn we dus niet meer bereikbaar en waag het niet om maandagochtend vóór 10:00u te bellen ;)
Liefs, krabbel en poot van ons Monkeys!