Goed voorbeeld waarom een technische match vóóraf juist belangrijk is en niet alleen CV’s te schuiven…Grr

Tja…vandaag was zo’n dag. Wacht, voordat je verder leest, ik schrijf deze blog om het letterlijk even van me af te schrijven.

Ik ga geen namen noemen, zo ben ik niet. Wel vind ik het goed om inzicht te geven in het matchingsproces dat wij als Monkey voor onze klanten doen. Het gaat namelijk niet alleen maar om CV’s schuiven met een bepaalde snelheid, maar zoals je van ons gewend bent, ook inhoudelijk te kunnen matchen (niet alleen CTRL+F).

Een mooi voorbeeld van een aanvraag waarbij het volgende werd gevraagd:
– Meewerkend voorman, zelfstandig kunnen werken (Lead Architect zit al in het team, medior+ gevraagd)
– Data Vault ervaring (lezen en begrijpen is al voldoende, hoeft het niet zelf opnieuw te ontwerpen)
– Biml (idem)
– MDS (geen harde eis, gezien het onderwater niets anders is dan een hele hoop tabellen)

Ik kreeg het volgende profiel aangeboden:
– Senior Business Intelligence Engineer
– IT-ervaring sinds 2011
– ‘…is bezig met het maken van Biml cursusmateriaal’

En dit vond ik al helemaal een apart stukje, waarbij bij mij een alarmbel afging:

Verder heeft hij onderhoudswerkzaamheden verricht op het DWH. Hij heeft hier een Change data capture methodiek ingebouwd. Dit heeft hij gedaan aan de hand van merge statements.

Weet jij wat ik bedoel? Merge…what about SCD Type 2? Bleek dat hij letterlijk met het T-SQL MERGE-statement alle wijzigingen doorvoerde, zonder ook maar ergens iets te loggen m.b.t. de veranderingen in de data. CDC is een feature overigens en past niet binnen deze context.

Een copy/paste van mijn notities in CRM én wat ik ook gedeeld heb met zijn Resource Manager:

Zojuist [Kandidaat] telefonisch gesproken en hij is echt nog een junior. Data Vault kent hij de basis niet van (wanneer je Sat’s zou splitsen), SCD Type 2 kent hij niet (doet alles mbv alleen een MERGE-statement), SSRS alleen met SP’s/T-SQL, geen MDX of DAX ervaring, niet gecertificeerd, heeft alleen wat gezien van Biml (erg beperkt). CV klopt ook niet, hij zou in 3 jaren van junior naar senior zijn gegaan. Staat dat hij bezig is met het ontwikkelen van Biml-trainingsmateriaal…is hij niet een mee bezig. Blijkbaar vanaf oktober 2015 al werkzaam bij [Werkgever], niet april 2016.

Grappig, nu ik deze blog post aan het schrijven ben kom ik het volgende stukje tegen:

Verder heeft hij SSIS packages met BIML ontwikkeld en getest. Daarbovenop heeft hij een vaste medewerker opgeleid op het gebied van BIML en SSIS. BIML is een techniek die het maken van SSIS packages versnelt. [Kandidaat] heeft voornamelijk gebruik gemaakt van SQL Server, SSIS en BIML. Dankzij [Kandidaat] is het datawarehouse volledig getest en functioneert het naar behoren.

Ik heb het idee dat de kandidaat alleen stappen 1 en 2 van de ‘Stairway to Biml‘-tutorial heeft doorlopen.

Wellicht een inkoppertje, maar onze Monkeys toetsen we wél van te voren (oh en ja, ze lusten ook nootjes en bananen :))

 

Clint Huijbers