Werken bij een Start Up – Yay? Or Nay?


Waarom wel of niet werken voor een start up?

“De Nederlandse politiek heeft afgelopen jaren flinke maatregelen genomen om het ondernemersklimaat voor startups aantrekkelijker te maken. Dat werkt want Nederland krijgt er jaarlijks duizenden startups bij. Startups bieden kansen voor de economie; ze creëren banen, stimuleren innovatie en leveren zo toegevoegde waarde aan de maatschappij. Misschien nog wel belangrijker – startups dagen de grote gevestigde orde uit om te innoveren en transparanter te zijn. De gecombineerde omzet van de Nederlandse startups komt jaarlijks ongeveer neer op twee miljard euro.” ADzuna.nl/blog
Bron: ADzuna, Elsevier, NRC

Vraag jezelf af; werk je liever voor de gevestigde orde en zijn geld en zekerheid de belangrijkste elementen als je een werkgever/baan kiest? Lees dan niet verder. Wij zijn juist op zoek naar Monkeys die bereid zijn verder te gaan dan hun functiebeschrijving. Want werken bij een start-up is zelfsturend zijn, verantwoordelijkheid pakken en lef hebben.

So, What does it take to be a Monkey?
Passie – je bent bereid om er voor de volle 100% voor te gaan. Wanneer je motivatie niet ligt bij een torenhoog hoog salaris en een hele lijst aan secundaire arbeidsvoorwaarden maar je werkt omdat het je passie is, zit je bij een start up goed.

Verder kijken
Je hebt een toegevoegde waarde  wanneer je bereid bent verder te gaan dan je functieomschrijving. Net dat stapje extra te zetten. Niet persé om 17.30 aan de eettafel moeten zitten of precies om 09.00 je laptop pas open klapt.

Teamspeler
Omdat je maar met een klein team bent dien je geen lone wolf te zijn. Je moet echt willen samenwerken en het team supporten.


Trial en error

Innovatie, verder denken, dromen omzetten naar doen. Bij een start up is ‘trial and error’ vaak een must. Dat moet je willen.. en kunnen!

Outside your comfortzone
Je moet durven falen, regelmatig gewaagde beslissingen nemen en uit je comfortzone stappen. Alleen dan help je de startup naar het volgende niveau te tillen.

Netwerken, maar vooral connecten
Het is wel makkelijk als je een goed netwerk hebt maar het is geen vereiste. Je moet willen bouwen, willen meemaken, erbij willen zijn maar vooral ook connecten.

Collega’s
Je moet deel uit willen maken van een hecht team, waarin we met elkaar omgaan als vrienden. Waar geintjes uitgehaald kunnen worden en waar je mensen direct aan kan spreken.

 

Wij bij Monkey zijn van het ‘work hard, play hard’ principe, maar waar successen gevierd worden en vrijdag om-vier- het-tijd-voor-bier is! En, niet te vergeten, het foute uurtje op de radio nooit wordt overgeslagen. Oh ja, tussendoor werken we natuurlijk ;).

Ook bij ons komen werken? Mail je CV en motivatie naar clint.huijbers@monkeyrecruitment.nl.