Power BI

Met Excel als niet-meer-weg-te-denken tool en de algemene trend richting cloud is Power BI for Office 365 ideaal gepositioneerd om een deel van de BI markt voor zich te claimen. Deze vernieuwde suite speelt in op de nieuwste trends en heeft een scala aan mogelijkheden. Lees verder om te ontdekken welke.

Hier een tweetal introductievideo’s van Microsoft:


Positionering Power BI
Microsoft positioneert Power BI als een Self Service BI Suite, omdat je geen expert nodig hebt om je eigen datavisualisaties of data-analyses te maken. De eindgebruiker kan direct alle informatiebronnen benaderen zonder tussenkomst van een IT afdeling. Een IT afdeling of business analist kan er wel voor zorgen dat de juiste gegevens benaderd worden door datasets voor te bereiden en aan te bieden als bron voor de eindgebruikers.

Mogelijke databronnen
Naast de naadloze integratie met Microsofts overige producten, zoals SharePoint en Office 365, is Microsoft er met PowerBI in geslaagd een breed scala aan bronnen beschikbaar te stellen voor analyses. Standaard databases, social media data van bijvoorbeeld Facebook en Twitter, Azure Cloud, SAP, big data van Hadoop, maar ook externe bronnen die worden beheerd door Microsoft of via het internet benaderd kunnen worden. PowerBI is in staat zowel met gestructureerde als ongestructureerde data om te gaan.

De PowerBI Stack
De PowerBI stack bestaat uit 2 delen. Een backend zijde met hierin Power Query en Power Pivot die ervoor zorgen dat de data ontsloten wordt. En een frontend zijde met PowerView voor de dashboarding en PowerMap voor kaart gerelateerde visualisaties.

PowerBI_self_service
Enkele voorbeelden:

power-view-voorbeeld
power-map-voorbeeld
power-view-voorbeeld2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.